CUT-UP production
SEARCH
Filed under News

Premijera filma “Ispod mosta, među stijenama” na 30. Hercegnovskom filmskom festivalu

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_wp_text]Sa ponosom i zadovoljstvom Vas obavještavamo da će dugometražni igrani film reditelja Pavla Simonovića Ispod mosta, među stijenama (internacionalni naziv: Lowdown) biti premijerno prikazan u okviru glavnog programa 30. izdanja Hercegnovskog filmskog festivala – Montenegro Film Festivala, u subotu, 6. avgusta, na Kanli Kuli u Herceg Novom: http://filmfestival.me/dugometrazni/subota-program-igrani/.

Ispod mosta, među stijenama debitantski je film Pavla Simonovića, a scenario zajednički potpisuju Stefan Bošković i Sehad Čekić. Podsjetimo da je film snimljen krajem prošle godine na lokacijama u Podgorici i okolini. Postprodukcija je rađena u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Podgorici. Priča ovog trilera prati dva inspektora (Miloš Pejović i Stefan Bošković) kojima se u istrazi ispriječe razni privatni problemi. Problemi sa kreditom, komplikovanim slučajem u kojem je jako teško naći logiku, veza koja se raspada, guraju glavnog junaka u košmarni vrtlog. Stara izreka kaže da svaki detektiv tokom istrage, zapravo, pronalazi samoga sebe.
Film je nastao u produkciji kompanije Cut-Up (Zakloni, Biserna obala). Pored Pejovića i Boškovića, glumačku ekipu čine Jelena Đokić, Marko Baćović, Branimir Popović, Dejan Ivanić, Mišo Obradović, Ana Vučković, Radmila Škuletić i drugi. Kostimografkinja je Jelena Đukanović, a scenograf Đorđije Kalezić. Dizajn zvuka potpisuju Zoran Maksimović i Ognjen Popić, a u filmu je korištena muzika crnogorskog benda Beta Baroque. Montažer je Hrvoje Mršić, a direktor fotografije Dušan Grubin. Koproducentkinja je Jelena Filipović, izvršni producenti su Veliša Popović i Jelena Mišeljić. Producent filma je Sehad Čekić.
Film je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore, zatim od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Projekat je realizovan u saradnji sa NVO Cinemapolis, te sa mnogim drugim službama, javnim ustanovama i privatnim kompanijama.

Početak domaće bioskopske distribucije očekuje se od septembra ove godine.[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]

Cut-Up d.o.o. - Ul. Hercegovačka 94, 81000 Podgorica, Montenegro - T: +382 20 240 553 - e: info@cut-up.me